top of page
Open Site Navigation
Dr. Tulp cursus UMCUtrecht

De Dr. Tulp cursus in het UMC Utrecht is een 2-daagse cursus die medische professionals de gelegenheid biedt om nieuwe technieken te leren en uw vaardigheden te verbeteren, met behulp van de nieuwste apparatuur en technologieën.


Experts in hun vakgebied delen hun expertise en ervaring  in een interactieve omgeving. De live demonstraties zijn nauwkeurig te volgen op grote displays waarbij direct vragen aan de chirurg gesteld kunnen worden. Na afloop van de demonstratie kan er zelf onder begeleiding uitgebreid geoefend worden.

Operatiecursus UMCUtrecht

Medische training en nascholing is van cruciaal belang voor het behoud van de kwaliteit van zorg en het verbeteren van de patiëntveiligheid. En een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van live-cameraregistratie.

Het gebruik van camera-weergave en registratie biedt vooral bij anatomische lessen veel verschillende voordelen. 


Zo kunnen er veel meer artsen aan deze praktijklessen deelnemen wanneer de demonstraties door experts live op grote schermen tot in detail te volgen zijn. De mogelijkheid om direct vragen te stellen en in de praktijk onder begeleiding te oefenen biedt medische professionals een uitstekende mogelijkheid om hun kennis uit te breiden en up-to-date te houden. De beelden zijn tevens als naslagwerk te raadplegen.

bottom of page